Állást keresel? Innen indulj!

Vajon tudod, hogy hogyan kezdj neki az álláskeresésnek? Számtalan önéletrajz típus létezik... Hogyan viselkedj egy interjún...Milyen kérdések hangozhatnak el egy elbeszélgetésen...A testbeszéd fontossága...Miért kell a motivációs levél...Oszd meg tapasztalataidat...

Utolsó kommentek

Linkblog

Ajánló!!

Pályakezdőknek indított honlapot a munkaügyi tárca

2007.10.12. 13:40 | allaskereses | 1 komment

Címkék: pályakezdő

A pályakezdő fiataloknak nyújt segítséget a munkaügyi tárca interneten elérhető tájékoztatója. A honlapon egyebek közt a munkaviszony legfőbb szabályairól és a dolgozók jogairól lehet információkat találni.
"Dolgozni mindenképp kell, viszont nemcsak fizetésed, de jogaid is lesznek, ha munkavállaló vagy" - olvasható azon a honlapon, melyet a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium indított a pályakezdők tájékoztatására. Főként a munkaviszonyról, a tanulmányi szerződésről, a munkaidőről, a pótlékokról, a betegszabadságról, a munka- és védőruháról, valamint a képernyő előtti munkavégzésről adnak tájékoztatást, de lehetőség van önéletrajzminta letöltésére is.

A honlap számos tanáccsal is szolgál. Például óva int attól, hogy a pályakezdők indokolatlanul újabb határozott idejű munkaszerződést írjanak alá, főleg akkor, ha abban próbaidőt kötöttek ki. Figyelmeztetnek arra, hogy senki sem különböztethet meg hátrányosan másoktól nem, kor, családi vagy fogyatékos állapot, nemzetiség, faj, származás, vallás, politikai meggyőződés, munkavállalói érdekképviselethez való tartozás, vagy ezzel összefüggő tevékenység, valamint minden egyéb, a munkaviszonnyal össze nem függő körülmény miatt. A minisztérium tájékoztatójában a munkaüggyel kapcsolatos szervezetek címét, telefonszámát és internetes elérhetőségét is összegyűjtötték.
(SG.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://allast-okosan.blog.hu/api/trackback/id/tr95194324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kiya 2007.10.12. 18:54:34

Nem működik a link. nem jön be nálam semmi.
süti beállítások módosítása