Állást keresel? Innen indulj!

Vajon tudod, hogy hogyan kezdj neki az álláskeresésnek? Számtalan önéletrajz típus létezik... Hogyan viselkedj egy interjún...Milyen kérdések hangozhatnak el egy elbeszélgetésen...A testbeszéd fontossága...Miért kell a motivációs levél...Oszd meg tapasztalataidat...

Utolsó kommentek

Linkblog

Ajánló!!

Ezek is mi vagyunk :-) -egy kis kikapcsolódás

2009.05.24. 10:04 | allaskereses | Szólj hozzá!

Címkék: állás állásinterjú

Az Egyesült Államok száz legnagyobb vállalatának munkaügyi vezetõit kérdezték az álláskeresõk viselkedéséről, extrém megnyilvánulásaikról. A következõ esetek megtörténtek, a pályázót azonban nem alkalmazták…

1. A munkát keresõ azt mondta, hogy õ nagyon jól képzett, és ha a cégünk nem alkalmazza, az a cég vezetésének alkalmatlanságát bizonyítja.

2. A férfi átvette a kérdõívet, leterítette a padlóra, melléfeküdt, és elkezdte kitölteni.

3. A hölgy a felvételi beszélgetésre nagy termetû kutyáját is magával hozta.

4. A pályakezdõ egész beszélgetés alatt rágógumizott és gömböket fújt belõle. Néha ki is pukkasztotta.

 

5. A jelentkezõ folyamatosan kuncogott a beszélgetés alatt. Amikor ezt  szóvá tettem, megkérdezte, hogy mondhat-e egy jó viccet.

6. Sétálómagnó fejhallgatója volt a fülén, és azt állította, tud egyszerre rám figyelni és zenét hallgatni.

7. A kopasz jelentkezõ elnézést kért, elment, majd pár perc múlva visszajött egy szõke parókával.

8. A jelentkezõ a beszélgetés elején felhúzta ingujját, mozgatni kezdte a bicepszét, majd a munkaügyis kollégát kihívta egy szkandermeccsre.

9. Amikor az önéletrajzát kértük, azt mondta, csak annak adhatja át, aki megfelelõ képzettséggel rendelkezik az elbírálásához.

 

10. Bejelentette, hogy sajnos nem volt ideje ebédelni, és az irodában elkezdett hamburgert és sült krumplit enni. Elnézést és sót kért.

11. Egyetlen szó nélkül felállt és eltávozott a felvételi beszélgetés kellõs közepén.

12. A pénzügyi igazgatóhelyettesi posztra jelentkezõ férfi melegítõben, fején homlokpánttal jelent meg a felvételi beszélgetésen.

13. Azt mondta, ha felvesszük, úgy bizonyítja lojalitását a cég iránt, hogy a céglogót az alkarjára tetováltatja.

14. A felvételi kérdések megválaszolásához felhívta az orvosát.

 

15. Kijelentette, addig el nem megy, amíg fel nem veszem. Kénytelen voltam a rendõrséget hívni.

16. Amikor a hobbija felõl érdeklõdtem, elkérte az esernyõmet, felállt és elkezdett szteppelni az irodában.

17. Elõvett egy kis flipperjátékot, és kihívott egy partira.

18. Elkezdett ugrálni a szõnyegen, majd azt mondta, bizonyára szívemen viselem a cég pénzügyeit, hogy egy ilyen vékony szõnyeget rakattam az irodába.

19. Hirtelen belenyúlt a retikülömbe, elõvett egy fésût, megfésülködött vele, majd eltávozott.

 

20. Elõvett egy Polaroid gépet, és csinált egy képet rólam. Azt mondta, mindenkit lefényképez, akinél felvételügyben jár.

21. A jelölt felszólított, vegyek fel egy zakót, hogy az állásajánlat hivatalos legyen.

22. Azt mondta, az állás nem is igazán érdekli, mert túl nagy a fizetés, de ha már így összejöttünk, nem vennék-e egy vibrátort?

23. Amíg egy beérkezõ telefont intéztem, a jelentkezõ elõvette a Penthouse magazint, végignézte benne az összes képet, hosszasan elidõzve a középsõ poszternél.

24. A felvételi beszélgetés közben elkezdett csörögni a táskájában egy óra. A jelentkezõ elõvette, megállította, majd közölte, hogy el kell rohannia egy másik felvételire.

 

25. Beszélgetés közben csengett a mobilja. A felesége hívta. A pályázó ilyeneket kérdezett tõle: „Melyik cég?”, „Mikor kellene kezdeni?”, „Mennyit fizetnek?”. Amikor megkérdeztem, hogy tényleg érdekli-e a mi ajánlatunk, azt válaszolta: „Attól függ, tudnak-e többet fizetni.” Nem vettük fel, késõbb kiderült, csak blöff volt az egész, így akart nagyobb fizetést kicsalni.

26. A hölgy fél pár cipõben érkezett. Szerinte valaki ellopta a buszon a párját.

27. A férfi távoztában felemelte aktatáskáját, az kinyílt, és kiesett belõle pár nõi fehérnemû, parfüm és púder.

28. Az álláskeresõ robogóval érkezett, amit a recepción parkolt le. Azt mondta, jobb szeret fedett helyen parkolni, mert fél, hogy valaki ellopja.

29. Egyszer csak levette a jobb cipõjét és a zokniját, majd elõvett egy púderesdobozt, és bepúderezte a lábát és a cipõjét. Amíg visszavette a zoknit és a cipõt, elmagyarázta, hogy naponta négyszer kell használnia, és pont most volt itt az ideje.

 

30. A jelentkezõ elmondta, hogy igazából nem akar õ sehol dolgozni, csak a munkaügyi hivatal nyaggatja, hogy keressen már valamit.

31. Amikor beléptem az irodába, a jelölt elkezdett fütyülni.

32. Megkérdezte, hogy ki az a csinos nõci az asztalon lévõ képen. Amikor mondtam, hogy az a feleségem, megkérdezte, otthon van-e most, és hogy mi a telefonszámunk. Kénytelen voltam a rendészeket hívni.

33. Leokádta az asztalomat, majd egybõl elkezdett a munkáról kérdezgetni, mintha mi sem történt volna.

34. Egy fekete dobozt hozott az irodába, és azt mondta, ha nem vesszük fel, akkor felrobbantja a bombát. Nem hittem neki, és elmagyaráztam, hogy valószínûleg a stílusa miatt nem veszik fel sehova, majd hívtam a rendõrséget. Ekkor ledobta a dobozt, átkapcsolt egy kapcsolót és elrohant. Hál’ istennek, senki sem sérült meg, de kellett vennem egy új íróasztalt.

35. A beszélgetés elõtt megkérdezte, nem kérek-e egy kis kokaint.

nana.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://allast-okosan.blog.hu/api/trackback/id/tr601140296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása