Állást keresel? Innen indulj!

Vajon tudod, hogy hogyan kezdj neki az álláskeresésnek? Számtalan önéletrajz típus létezik... Hogyan viselkedj egy interjún...Milyen kérdések hangozhatnak el egy elbeszélgetésen...A testbeszéd fontossága...Miért kell a motivációs levél...Oszd meg tapasztalataidat...

Utolsó kommentek

Linkblog

Ajánló!!

Gyakorlatozz külföldön!

2009.05.17. 09:41 | allaskereses | Szólj hozzá!

 
Szakértők szerint komoly lépéselőnyre tesznek szert azok a főiskolások, egyetemisták, akik szakmai gyakorlatukat külföldön töltik. Az önállóság, a nyelvtudás, és a szakmai tapasztalat kifizetődik.
 Azok a diákok, akik szakmai gyakorlatukat külföldön töltik, óriási előnyre tesznek szert, állítják a fejvadászok – olvasható a figyelőnet.hu oldalán. A külföldön dolgozó/tanuló fiatal, egy idegen ország nyelvén, ismeretlen emberek között, új szakmai kihívások közepette, egyedül kénytelen helytállni, ami önbizalmára, életfelfogására, értékrendjére pozitív hatással van. A fiatal előtt valamilyen formában kinyílik a világ, új kultúrákat, embereket ismerhet meg, szakmai szempontból pedig olyan tudásra tehet szert, ami a hazai piacon még nem ismert, nem beszélve a külföldön szerezhető nyelvtudásról – mindez nagyon vonzó a hazai cégek számára. A tény, hogy a pályakezdő fiatal nemzetközi mércével mérve is képes volt megállni a helyét, be tudott illeszkedni egy külföldi vállalat munkaszférájába, sokat elárul a fiatal képességeiről.

Menjen, aki tud

Szakértők szerint szinte valamennyi szakmával érdemes külföldön próbálkozni, az ott szerzett tudás és tapasztalat minden szempontból kifizetődő, és megtérül. Egyrészt az optimista és tudatos nyugati gondolkodásmód elsajátítsa végett, az új tudás megszerezéséért, a saját, specifikus tudás kivitele miatt, vagy ha másért nem is, nyelvtanulás céljából is érdemes külföldön próbálkozni. Legyen szó zenéről, fizikai munkáról, informatikáról, vagy éppen a sportról, mindenki megtalálhatja a maga számításait.

Buktatók

A külföldön töltött hónapok, vagy akár évek azzal a veszéllyel is járhatnak, hogy a diákok külföldön ragadnak. A fiatalok gyakran nem tudnak itthon elhelyezkedni, vagy azért, mert a haza cégek nem ismerik azt a külföldi vállalatot, ahol a fiatal gyakorlatát abszolválta, vagy a fiatal elvárásai túl magasak. Ez utóbbi elsősorban akkor merül fel, ha a fiatal huzamosabb időn keresztül élt külföldön, és nem képes itthon beilleszkedni.
(apertus.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://allast-okosan.blog.hu/api/trackback/id/tr181126167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása