Állást keresel? Innen indulj!

Vajon tudod, hogy hogyan kezdj neki az álláskeresésnek? Számtalan önéletrajz típus létezik... Hogyan viselkedj egy interjún...Milyen kérdések hangozhatnak el egy elbeszélgetésen...A testbeszéd fontossága...Miért kell a motivációs levél...Oszd meg tapasztalataidat...

Utolsó kommentek

Linkblog

Ajánló!!

A határozott idejű munkaszerződésről

2007.10.08. 18:59 | allaskereses | Szólj hozzá!

Címkék: munkaszerződés határozott idejű munkaszerződés

Határozott idejű szerződés - újra meg újra

„Munkáltatóm velem, mint munkavállalóval határozott idejű munkaszerződést kötött. Azt folyamatosan, újra meg újra meghosszabbította, hat hónaponként. Ez már több mint öt éve így megy, azaz határozott időre szóló munkaszerződéssel összességében a vállalatnál eltöltött időm az öt évet is meghaladta. Megteheti ezt velem a munkáltatóm? Nem kellene határozatlan időre szóló szerződést kötnie ennyi idő után? Nekem mindenképp nagyobb biztonságot jelentene." – kérdezte lapunktól olvasónk, aki „Öt év hűség" aláírással zárta levelét. A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) szakértői segítettek minket a válaszadásban. E szerint: az említett eljárás nem szabályos, nem felel meg A munka törvénykönyvének. Annak egyik fejezete úgy fogalmaz, hogy „A határozott idejű munkaviszony időtartalmát naptárilag illetve más alkalmas módon kell meghatározni. Ennek időtartama – az újabb munkaviszony létesítését is ideértve – az öt évet nem haladhatja meg, ettől törvényesen eltérni nem lehet." Tehát olvasónk esetében öt év után a munkaszerződés határozatlan idejűvé kell változtazni.

A határozott idejű munkaviszony egyébként mindig határozatlanná válik, ha a munkavállaló az időtartam lejártát követően legalább egy munkanapot közvetlen vezetője tudtával tovább dolgozik. Kivéve ha harminc napos vagy annál rövidebb időre szól a munkaviszony. Ezekben az esetekben csak annyi nappal hosszabbodik, mint amennyire eredetileg kötötték. E témában szükség esetén a munkahelyi szakszervezeti vezetők tudnak segítséget nyújtani.
(kisalföld)

A bejegyzés trackback címe:

https://allast-okosan.blog.hu/api/trackback/id/tr17190410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása