Állást keresel? Innen indulj!

Vajon tudod, hogy hogyan kezdj neki az álláskeresésnek? Számtalan önéletrajz típus létezik... Hogyan viselkedj egy interjún...Milyen kérdések hangozhatnak el egy elbeszélgetésen...A testbeszéd fontossága...Miért kell a motivációs levél...Oszd meg tapasztalataidat...

Utolsó kommentek

Linkblog

Ajánló!!

A legrosszabb álláskeresési mód

2007.09.29. 19:26 | allaskereses | Szólj hozzá!


Aki egymás után, sorozatban hívja végig az álláshirdetéseket, miszerint „olvastam a hirdetést, és szeretnék jelentkezni”, a legrosszabb módszert választja egy új pozíció elnyeréséhez...

– állítja Veres Tamás karrier-tanácsadó. Az ilyen jelentkezõk általában a második-harmadik kérdés után, már a telefonos interjún kieshetnek, ha nem készülnek fel eléggé.

Az interjúztató ugyanis felteheti azt a kérdést, hogy „mit tud a cégünkrõl?”, s ha a jelentkezõ nem tud határozott, konkrétumokkal teli választ adni, gyorsan elköszönnek tõle.
A szakember javaslata szerint érdemes szétnézni a vállalat honlapján, vagy elõzetesen felhívni a céget, és információkat kérni egy szakemberüktõl.

Érdemes õszintén elmondani, hogy egy állást kíván az érdeklõdõ megpályázni, de nem szeretne felkészületlenül jelentkezni a pozícióra.

Nem csak a fiatalok követnek el hibákat az álláskeresés során. Elõfordult, hogy egy kereskedelmi igazgatói posztra jelentkezve a 42 éves MBA-diplomás jelölt összekeverte a meghirdetett állást egy másik vállalat munkaerõigényével. Kínos volt, amikor kiderült, nem angol, hanem német nyelvismerettel rendelkezõ szakembert keresnek, és nem Budapestre, hanem Veszprémbe.

Érdemes listát vezetni a megpályázott pozíciókról, ahová minden fontos adat felkerülhet.

Gyakori hiba az is, hogy standard önéletrajzot küld magáról egy jelölt, pedig a legtöbb vállalat kiemelten kezeli a cégreszabott önéletrajzokat. Arra is érdemes figyelni, hogy személyre szóló legyen a jelentkezés, persze ehhez nyomozni kell.
(karrierklub)

A bejegyzés trackback címe:

https://allast-okosan.blog.hu/api/trackback/id/tr89180809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása